به گزارش مشرق به نقل از خبرآنلاین، براساس قرارداد همکاری کتابخانه بریتانیا با موتور جستجوی گوگل این آثار در فضای مجازی عرضه میشوند. این آثار که تاریخ حق مولف آنها به اتمام رسیده بین سالهای ۱۷۰۰ تا ۱۸۷۰ میلادی نوشته و چاپ شدهاند.
در میان اولین آثاری که به صورت آنلاین روی این سایت قرار میگیرند جزوهای درمورد ماری آنتوانت، ملکه فرانسه و نقشههای سال ۱۸۵۸ نارسیسو مونوریول، مخترع اسپانیایی برای یک زیردریایی بزرگ به چشم میخورد.
لین بریندلی، مدیر این کتابخانه گفت: «در قرن نوزدهم آرزوی نیاکان ما رساندن اطلاعات مختلف به مردم بود، میخواستند مطمئن شوند دانش فقط مختص افرادی نیست که به کتابخانههای خصوصی دسترسی دارند. آنها کتابهای مختلف را از سراسر دنیا خریداری و در کتابخانههای عمومی عرضه میکردند.»
او افزود: «خیلی خرسندیم که توانستیم با گوگل در این پروژه همکار شویم و معتقد هستیم این کار ما ادامه سنت پدران ماست تا هرکس در هر کجا و هر زمان بتواند به این آثار دسترسی داشته باشد.»
پیتر بارون، مدیر روابط خارجی گوگل گفت: «نکته جالب درمورد فناوری که در اختیار ماست درواقع امکان حفظ تاریخ و فرهنگ است. نشر و انتشار بخش مهمی از میراث جهان است.»
این کتابها به صورت آنلاین در بخش کتاب سایت گوگل و سایت کتابخانه بریتانیا عرضه میشوند.
حدود ۲۵۰ هزار جلد کتاب عتیقه به صورت رایگان در سایت گوگل قرار میگیرد.